background image
bgroundleft

INSPIRITS Premium Drinks B.V.

bgroundright

Uniek gratis glas bij Dujardin

Dujardin & cola, de ideale mix! Deze smaakt nog lekkerder uit een origineel en trendy Dujardin glas. Momenteel kunnen zelfstandige slijters bij een Dujardin bestelling gratis, unieke Dujardin longdrink glazen ontvangen. Een leuk cadeautje om de klant mee te verrassen bij aankoop van een fles Dujardin.

Uitlevering zowel via buitendienst als via de groothandel
De Dujardin longdrink glazen zijn per 6 verpakt in een luxe displaydoosje voor op de toonbank. Vraag er naar bij de Inspirits vertegenwoordiger en hij zal ze direct uit de auto leveren en u tevens van een actieposter voorzien. Bovendien kunnen ze ook worden meegeleverd door de bekende slijtersgroothandels. Geef dan bij uw bestelling wel aan dat u het Dujardin glas wenst te ontvangen.

Zo lang de voorraad strekt
De gratis Dujardin glazen worden geleverd zo lang de voorraad strekt. Natuurlijk willen we zo veel mogelijk slijters van het glas voorzien. Daarom ontvangt u per 6 flessen ook 6 glazen, maar met een maximum van 24 glazen per slijterij. Dus wees er snel bij want
OP = OP. Meer info: Inspirits Premium Drinks in Schiedam (088-1189500)

Glengoyne serie compleet vernieuwd

Met trots meldt Inspirits dat de hele range door Wenneker op de markt gebrachte Glengoyne Single Malt Scotch Whisky in heel ander jasje is gestoken en van een nieuwe verpakking is voorzien. Een verandering in het houtbeleid bij de Glengoyne distilleerderij heeft er bovendien voor gezorgd dat ook de samenstelling van het product is gewijzigd.In de nieuwe range zijn de vaten die voor het eerst met whisky worden gevuld nu voornamelijk gemaakt van Europees eikenhout en in de voorgaande range voornamelijk van het goedkopere Amerikaanse eiken. Dit zorgt voor een betere kwaliteit whisky. Uiteraard gebruikt de distilleerderij nog wel steeds de vaten van olorosso sherry.

De nieuwe range zit dus in een geheel nieuwe verpakking en kent een andere samenstelling. De serie Glengoyne Single Malt Scotch Whisky zal voortaan bestaan uit de volgende producten:

Omschrijving                                   Alc.%                                    Inhoud

Glengoyne 10 years old               40%                                0,7 liter
Glengoyne Cask Strength             nu 58,7% maar variabel     0,7 liter

Glengoyne 12 years old               43%                                0,7 liter

Glengoyne 15 years old               43%                                0,7 liter

Glengoyne 18 years old               43%                                0,7 liter

Glengoyne 21 years old               43%                                0,7 liter

 

De flessen zijn wederom verpakt in een prachtige koker en voor de fles ‘21 jaar oude Glengoyne’ is een exclusieve geschenkdoos ontwikkeld. Uit de voorgaande range zijn momenteel nog enkele producten beschikbaar, maar er worden ook al producten in de nieuwe verpakking en samenstelling geleverd. De gehele nieuwe serie zal binnenkort te koop zijn bij whiskyslijterijen en -speciaalzaken.

 

Nieuw: Oude genever met een Schotse finish…

De bezoekers van het Jenever Festival 2013 werd de primeur gegund. Zij zijn het die als eerste mogen ruiken en proeven van een wel heel bijzondere Wenneker genever. Eentje die een tijdje op een whiskyfust heeft gerijpt. Bij whisky gebeurt het vaker dat laatste periode van lagering op een ander fust plaats vindt, maar voor genever is dat hartstikke nieuw!

Oude genever met een bijzondere lagering
De Wenneker Oude Proever oude genever is gekend voor zijn karaktervolle smaak, waarin graan en jeneverbes nadrukkelijk te herkennen zijn. Die smaak wordt gevormd tijdens de lagering op eikenhouten fusten, waarbij het hout van het fust ook bijdraagt aan de smaak. De lagering op de gebruikelijke vaten is deze keer wat eerder afgebroken om deze voort te zetten op een fust wat eerst voor andere doeleinden werd gebruikt: het rijpen van Islay single malt Scotch whisky. Omdat het om het laatste deel van de lagering gaat, krijgt het product een ‘finish’ van het fust mee. Dit verklaart de naam ‘Wenneker Genever – Islay Cask Finish’.

 

Een hogshead gevuld met Islay single malt Scotch whisky
Het fust dat zorgde voor de finishing touch wordt een ‘hogshead’ genoemd. Dat is een vat met een inhoud van 238 liter. Niet zo groot dus, waardoor de drank veel contact maakt met de wanden van het fust en waardoor de drank optimaal profiteert van de smaken die het fust afgeeft door zijn eerdere vulling. Omdat de vulling uit een specifieke Islay single malt Scotch whisky bestond, welke bekend staat om zijn zwaar door turfrook beïnvloedde smaak, is het niet verwonderlijk dat deze oude genever een rokerig aroma verspreid. Ook in de smaak komt de rook duidelijk terug. Een bijzondere ervaring die uniek is voor Genever.

Belangstelling voor deze of andere bijzondere genevers?  Neem dan contact met ons op. Kort na het festival komt het product beschikbaar via de slijterijen. Maar let op: er zijn slechts 470 flessen beschikbaar! Bovendien is elke fles uniek genummerd. Wilt u er zeker van zijn voor uw klanten flessen te kunnen bemachtigen? Neem dan gerust contact met ons op via info@wenneker.nl (of bel 088-1189500).

Nieuwe smaak aan Wenneker range toegevoegd

Eind 2012 is de nieuwe smaak Wenneker Ginger aan de Wenneker range toegevoegd. Dat deze likeur bijzonder lekker is bewijst de zilveren medaille die Wenneker Ginger onlangs ontving in The Liqueurs Masters competition; een internationale drankenwedstrijd speciaal voor het likeuren-segment georganiseerd door The Spirits Business Magazine. Eerder, direct na de introductie in de zomer van 2012, mocht Wenneker Ginger al een bronzen medaille ontvangen in de IWSC 2012 (International Wine & Spirit Competition). De medailles onderstrepen de kwaliteit van de Wenneker likeuren in het algemeen en van Wenneker Ginger in het bijzonder. De ‘medailleteller’ voor de Wenneker Likeuren staat intussen op 16.

Wenneker Oude Proever wederom beste oude jenever van het jaar

Elke eerste maandag van de maand komt het Wageningsch Genevercollege ‘Nimmer Zat’ bijeen om samen jenevers blind te proeven en beoordelen. Eens per jaar maken zij bekend welke jenevers zij het meest waarderen. In de categorie oude jenever werd de ‘Oude Proever’ van Wenneker voor de tweede keer uitgeroepen tot ‘Jenever van het jaar’
Ter gelegenheid van deze prijsuitreiking wordt jaarlijks een openbare proeverij georganiseerd in een zaal in Wageningen waarbij ook de Nederlandse distillateurs worden uitgenodigd. Geïnteresseerden krijgen dan de gelegenheid om met een variëteit aan jenevers kennis te maken. Hiermee vervullen zij de doelstelling ook anderen te enthousiasmeren voor dit Nederlands kwaliteitsproduct.


Al sinds 1996 looft Nimmer Zat prijzen uit voor de beste jenevers van het jaar, verdeeld over de categorieën jonge jenever, oude jenever en korenwijn. Van de betere geproefde jenever wordt steeds een gedetailleerd juryrapport opgemaakt. De Wenneker Oude Proever werd in 2001 al eens bekroond en is op 1 oktober jl. weer uitgeroepen tot beste jenever van het jaar in de categorie oude jenever.

Slijter van het jaar 2012 trekt winnaar 1e Dujardin iPad
Aan het eind van de Dranken & Pakket Expo op 9 en 10 september j.l. werd de Slijter van het jaar 2012 bekend gemaakt. Slijterij Herfkens uit Heerde mag deze titel een jaar lang met trots dragen. INSPIRITS Premium Drinks heeft het team van Slijterij Herfkens gefeliciteerd en hen een heuse Dujardin promotiekist aangeboden. Daarnaast heeft de heer Herfkens de winnaar van de allereerste Dujardin iPad getrokken. Op de beurs werden alle slijters die intekenden op de speciale Dujardin beursactie  extra beloond met de kans op een extra iPad. Voor elke doos Dujardin ontving de slijter een lot. Alle loten werden in het Dujardin glas bewaard om daaruit aan het eind van de beurs een winnaar te trekken. Die eer was aan de kersverse Slijter van het Jaar. De heer Herfkens trok het winnende lot: nummer 84. Dit lot was op de 1e beursdag uitgegeven aan Topslijter Weijs uit Horst. Omdat zij er op de 2e beursdag niet waren, kon de prijs niet direct worden uitgereikt. Maar binnenkort zal de 1e Dujardin iPad door de INSPIRITS buitendienstmedewerker in het Limburgse worden bezorgd. Felicitaties aan Topslijter Weijs, wiens moeite om de beurs én de INSPIRITS stand te bezoeken dubbel en dwars beloond werd. Alle slijters wiens lot niet in de prijzen viel raden we aan de Dujadin actie vooral actief te blijven promoten onder hun klanten. Als de consument de unieke actiecode invoert op www.vieux.nl maakt de verkopende slijterij ook kans op de Dujardin iPad. Tevens nodigen we alle slijters uit de Dujardin facebook pagina te ‘liken’ en te ‘delen’. Dit biedt hen een extra manier om klanten over deze actie te informeren en te enthousiasmeren aan de Dujardin actie deel te nemen.Bij de foto’s:
Roel Herfkens ontvangt de Dujardin kist
Dujardin glas vol loten
Roel Herfkens trekt Dujardin iPad winnaarINSPIRITS Premium Drinks B.V.
INSPIRITS Premium Drinks: de kersverse salesorganistatie van Herman Jansen Beverages Nederland en Wenneker Distilleries, pakten uit op de Dranken Pakket Expo 2012. 

Met bekende merken als Sonnema, Dujardin, Notaris, Olifant, Jachtbitter, Goblet, Joseph Guy, Glengoyne, Smokehead, Mansion House, Café Marakesh, Estaro, Wenneker, Eliterna, Delaforce en Ypióca is INSPIRITS verantwoordelijk voor ruim 10% van de gedistilleerdafzet op de Nederlandse markt. Tijdens de Dranken Pakket Expo 2012 werden de merken Dujardin en Estaro extra onder de aandacht gebracht.


DUJARDIN deelt uit deze zomer
De DUJARDIN actieflessen zijn voorzien van een halshanger met DUJARDIN-stir. Bovendien bevat de halshanger een unieke code waarmee consumenten kans maken op een DUJARDIN iPad. De slijterij die de meeste consumenten laat deelnemen maakt tevens kans op de unieke DUJARDIN iPad. De details van de actie vindt u op www.vieux.nl en www.facebook.com/DUJARDIN.nl.

Bezoekers van de Dranken Pakket Expo 2012 habben een streepje voor. Bij het plaatsen van een speciale beursorder werd onder hen een extra DUJARDIN iPad verloot.ESTARO RUM lanceert drie flavoured rums: Estaro Raspberry, Coconut en Limone!

Per 1 oktober introduceert Estaro Rum drie nieuwe flavoured rums: Estaro Raspberry, Estaro Coconut en Estaro Limone. 

Estaro Raspberry smaakt naar frisse frambozen en is heerlijk in de mix met Sinas. Het vleugje kokosnoot in Estaro Coconut komt erg goed tot zijn recht in de mix met cola. Tenslotte is er de Estaro Limone, door de lekkere fris zure smaak, perfect in de mix met sprite! 
Ook voor Estaro is er voor de bestellende beursbezoeker een speciale beursaanbieding!

Al met al reden genoeg om onze stand te bezoeken. U vindt ons in Hal 1, standnummer 108.

NOTARIS jenever introduceert Vintage 1991!

NOTARIS Jenever heeft op het Jeneverfestival de NOTARIS Vintage 1991 introduceren. Deze jenever komt uit een eikenhouten vat Dat werd gagerd in 1991. De NOTARIS Vintage 1991 is op de World Spirits Award 2012 uitgeroepen tot ‘Best in category’. Een unieke prestatie. Deze jenever, die omschreven wordt als harmonieus en heerlijk door de jury van de World Spirits Award is in een zeer beperkte oplage beschikbaar gesteld, een waar collectors item. 
Op het Jeneverfestival te Schiedam is de eerste fles overhandigd aan Annemieke Loef, directrice van het VVV/ Stichting Promotie Schiedam. De overhandiging is uitgevoerd door de trotste directeur van Herman Jansen, Dick Jansen.


Herman Jansen verkozen tot 'Distillery of the year 2012'

Herman Jansen is door de organisatie van de World Spirits Award 2012 verkozen tot Distillery of the year 2012. De Organisatie is tot deze benoeming gekomen omdat de merken van Herman Jansen, te weten NOTARIS en Joseph Guy in de prijzen zijn gevallen bij de beoordelingen van de producten. Notaris VXO, XO, VO, moutwijnjenever en de jonge graanjenever behaalde alle een gouden medaille. De NOTARIS Vintage 1991 behaalde zelfs een dubbele gouden medaille, dit houdt in dat dit product tot het beste product is verkozen binnen de categorie. Joseph Guy VSOP en de XO wonnen beide een gouden medaille, de Joseph Guy V.S. won een zilveren medaille. Een prestatie om trots op te zijn! Door deze classificering mag Herman Jansen zich verder ook 'World-Class Distillery' noemen.

 

 

Eliterna Boerenjongens op Boer Zoekt Vrouw-LIVE 
Op zondag 13 mei presenteerden de nieuwe boeren voor een nieuw seizoen ‘Boer Zoekt Vrouw’ zich aan het grote publiek presenteren. Om alvast in de stemming te komen vindt op zaterdag 19 mei, in het weekend na Hemelvaart, ‘Boer zoekt Vrouw-LIVE’ plaats. In het authentieke dorp Vilsteren in het Vechtdal zullen ook de Boerenjongens van Eliterna van de partij zijn en hun steentje bijdragen aan deze unieke dag.
Je kunt er op de boerenmarkt met streekproducten, op de boerenkermis en in de stallen van verschillende boerderijen het boerenleven letterlijk zien, horen, voelen en proeven. Het middelpunt van Boer zoekt Vrouw LIVE is een gezellige bar met terras en een podium met optredens diverse van bekende artiesten. Yvon en de TV-boeren uit vorige seizoenen zijn in ieder geval van de partij!

Laat je inspireren door de smaak van vroeger met Boerenjongens van Eliterna
Mocht u ze nog niet kennen? In één van de tentjes op Boer Zoekt Vrouw-Live stellen de Boerenjongens van Eliterna zich graag aan u voor: de oud-Hollandse lekkernij van zongerijpte rozijnen op kruidige brandewijn. Eliterna Boerenjongens zijn de ideale smaakmaker om eenvoudige recepten een verrassende wending te geven. Ze zullen zich puur presenteren, maar ook bewijzen dat ze onmisbaar zijn in de keuken.
Ook zin in inspiratie door de smaak van vroeger en een bezoek aan Boer zoekt Vrouw LIVE? Koop snel tickets via www.boerzoektvrouwlive.nl en bezoek tent op 19 mei SP7 in de wei van het festivalterrein. De Boerenjongens van Eliterna zullen u zeker aangenaam verrassen.

 Wenneker Liqueurs opnieuw sponsor van The Swizzle Masters
In 2011 startte het vakblad The Spirits Business een gloed nieuwe online wedstrijd voor bar professionals onder de naam The Swizzle Masters. Wenneker Liqueurs sponsorde de eerste editie en wij zijn trots om te melden dat dit in 2012 weer zo zal zijn.

Terugblik op 2011
Het is altijd een gok of een nieuw evenement aan zal slaan. Maar met 127 ingestuurde hoog kwalitatieve recepten door 24 zeer professionele barkeepers uit alle windstreken menen we dat The Spirits Business tevreden terug kan kijken op de eerste editie. Op de website leest u het verslag van de 7e finale ronde. De Engelse bartender Jamie Stephenson heeft The Swizzle Master in 2011 verslagen! Van harte gefeliciteerd Jamie!

De 2012 editie
In 2012 zal The Swizzle Masters opnieuw worden georganiseerd in verbeterde vorm, met Wenneker Liqueurs wederom als hoofdsponsor en met een nog aansprekender prijzenpakket. Houdt de februari uitgave van The Spirits Business in de gaten; daarin komen alle ins- en outs van de nieuwe editie aan de orde. Binnenkort zal alle informatie bovendien beschikbaar zijn op www.swizzlemasters.com. De eerste recepten kunnen alweer worden ingestuurd. Let op, de deadline voor ronde 1 is 10 februari. Het thema voor deze ronde is ‘Valentine’s Gin’. Deelnemen aan de 2e ronde ‘Cool Vodka’ kan tot 9 maart. Nu al kunnen zelfs cocktails voor de komende rondes worden ingestuurd.

Grijp uw kans!
We nodigen alle bartenders van harte uit deel te nemen aan The Swizzle Masters 2012. The Swizzle Masters biedt u de uitgelezen kans om uw vakmanschap om geweldige cocktails te maken te tonen, ongeacht de voorgeschreven stijl. Deelnemen aan de online contest is gratis en kost relatief weinig moeite, terwijl men zich toch wereldwijd kan profileren… Mogen we ook u verwelkomen? Meer informatie: Carmen van den Maegdenbergh (0165-537850), e-mail: info@wenneker.nl.

 

Dujardin vieux nog altijd belangrijke component in mixen
en longdrinks
De (vruchten)likeuren mogen dan steeds meer een hoofdrol gaan spelen in de moderne wereld van het maken van mixen en longdrinks; zeker met de winter in aantocht zijn de klassieke distillaten toch niet buiten beeld. Want neem nu Goblet jenever of Dujardin vieux. Prima basiselementen voor het maken van longdrinks, maar ook in echte winterse dranken. Een scheutje Dujardin in een bakje versie koffie of hete thee is hartverwarmend. Ook Dujardin in warme chocolademelk met slagroom is een ware aanrader. Laat de winter maar komen!

Dujardin Tea Break
Een echte aanrader voor oudjaar

Voor 1 glas:
30 ml Dujardin vieux
Ice tea
IJsblokjes
Schijfje citroen
Bereiding:

Vul een longdrinkglas met vieux en vul dit aan met ice tea en ijsblokjes (eventueel een schijfje citroen).

 

Geef ook aandacht aan het zelfgemaakte aperitief

Nederland is nooit een echt cocktail- en longdrinkminded land geweest, zoals bijvoorbeeld de VS, het UK en Frankrijk. Waar het in die landen al meer dan een eeuw continu ‘in’ is om van dit soort dranken als aperitief te genieten, daar waren ze in onze contreien maar bij vlagen populair. Toch neemt de belangstelling voor deze feestelijke drankjes nu ook in Nederland hand over hand toe. De trend naar een lagere alcoholinname heeft met name de longdrink een fikse duw in de rug gegeven. Vooral onder jongeren is te merken dat ze juist bij speciale gelegenheden ,zoals Kerst en de jaarwisseling,wat vaker pakken naar een longdrink of een cocktail als alternatief om iets feestelijks te serveren. Met de producten van Wenneker zijn er volop prijsvriendelijke mogelijkheden. Zoals blijkt uit bijgaande longdrink.

Dujardetto
Een heerlijke longdrink voor het najaar en de feestdagen.

Voor 1 glas:
8 cl Dujardin blauw vieux
8 cl Wenneker amaretto
2 ijsblokjes
Appelsap
Partjes appel
Voor de garnering:
2 cocktailkersen
1 stukje appel

Bereiding:
Doe twee ijsblokjes en vier halve partjes appel in een longdrinkglas. Schenk de vieux en de amaretto erbij en voeg een scheutje appelsap toe. Prik voor de garnering een stukje appel tussen 2 cocktailkersen op een prikker en leg het geheel op de rand van het glas. 

Focus op after-dinners binnen Wenneker likeuren

Binnen het likeursegment zal Wenneker zich voortaan gaan focussen op een specifieke groep likeuren: de after dinners. Dat zijn de likeuren die bijzonder geschikt zijn om als digestief te serveren. Het bekende likeurtje na de maaltijd, al dan niet bij een kopje koffie.

De selectie bestaat uit 8 overheerlijke smaakvarianten:
Amaretto 28%
Limoncello 20%
Blue Curacao 24%
Triple Sec 30%
Café 27%
Butterscotch 15%
Cherry Brandy 25%
Hazelnut 20%

De meeste van deze smaken hebben bij internationale proeverijen prestigieuze medailles in de wacht gesleept, hetgeen de hoge kwaliteit van de selectie extra onderstreept.

Ter introductie van dit after-dinner assortiment bieden wij u vanaf 1 november tot en met 31 december 2011 een mooi aanbod. U kunt zelf de smaken selecteren. De 8 varianten zijn natuurlijk uit voorraad leverbaar door de groothandels.

De voordelen van de Wenneker ‘after-dinners’ nogmaals voor u op een rijtje:

• Unieke propositie: after-dinner
• Direct uit voorraad leverbaar door groothandel
• Eén eenheidsprijs voor alle smaken
• Hoge kwaliteit voor een bescheiden prijs

Nu de avonden langer worden en mensen langer tafelen of gezellig samen rond het haardvuur zitten, is dit hét moment om deze zoete verwenners onder de aandacht te brengen. Natuurlijk kunt u ze ook prima verwerken in geschenkpakketten. 

 

Nieuwe medailles voor internationale Wenneker producten.
20 SEPTEMBER 2011 - Afgelopen zomer hebben drie producten uit het internationale Wenneker assortiment deelgenomen aan de International Wines & Spirits Competition 2011. Ze zijn daarbij alle drie in de prijzen gevallen en met medailles bekroond.

In Nederland mag Wenneker Distilleries dan vooral bekendheid genieten door haar binnenlands gedistilleerd met merken als Olifant, Dujardin, Goblet en Wenneker; internationaal wordt onder de merknamen Olifant en Wenneker echter met een ruimer assortiment gewerkt. Zo is het Olifant buiten onze landsgrenzen vooral bekend van Olifant Vodka en Olifant Dry Gin.

Het Wenneker-merk  is verantwoordelijk voor veruit het grootste deel van de exportvolumes. Het gaat daarbij dan niet zo zeer om de korenwijn of oude jenever, maar om de internationaal uit maar liefst 41 variëteiten bestaande range Wenneker likeuren. Daarnaast siert het Wenneker-label ook een schnapps range, dry gin, rum en zelfs twee fruitsiropen.

De drie recente medaille winnaars op een rijtje:

Olifant Dry Gin won een bronzen medaille;
Wenneker Passionfruit likeur won een zilveren medaille;
Wenneker Apple Schnapps won een zilveren medaille/best in class.

Dat wil zeggen dat hij als allerbeste werd beoordeeld in de categorie fruitlikeuren met appelsmaak. Een mooie bekroning van de kwaliteit van onze producten.
Kijk voor een compleet overzicht van de gewonnen medailles door onze producten op onze website. 

 

 1. sluit legenda
 2. bedrijfsinformatie
 3. nieuws en productinformatie
 4. aanbiedingen
 5. bereikbaarheid
 6. contactpersoon
 7. afspraak maken
 8. doorklik
 9. overige
 10. video
 11. print
 12. plattegrond
 13. deelnemers
 14. aanmelding